7 ofte stillede spørgsmål til jobsamtaler

Saxo Merrild 10-17-2019 1:27 PM
Categories: Nyheder

7 Ofte stillede spørgsmål til et Jobinterview og hvordan du skal svare.

 

Du har skrevet et super godt CV, sendt en fantastisk jobansøgning og BAM du har landet en jobsamtale. Tillykke!

 

Så hvad nu?

 

En af de bedste måder du kan forberede dig til en jobsamtale, er at gennemgå de spørgsmål du potentielt kan blive spurgt om. Nedenfor er nogle af de typiske spørgsmål, du kan forvente og hvordan du bør besvare dem.

 

Hvad er dine styrker?

Organiseret, kreativ eller strategisk – hvad end dine styrker er, så vær klar på at give detaljerede eksempler på, hvordan dine styrker udmønter sig til handlinger, på en måde der kommer din arbejdsgiver til gode.

 

Hvad kan du gøre bedre?

Oversættelse: Hvad er dine svagheder?

 

Vær ikke bange for at give udtryk for dine svagheder. Vi har dem alle! Men vis at du har reflekteret over hver enkelt og, at du har en proaktiv, løsningsorienteret tilgang til dem.

 

Hvorfor er du interesseret i vores virksomhed?

Lav dine lektier. Hav specifikke eksempler af hvad du er interesseret i. Lav noget research på google og læs de nyeste artikler om virksomheden. Tjek deres Facebook side og se hvad folk siger om dem. Kig på deres hjemmeside, lær om deres produkter, læs om deres mission og tjek deres seneste pressemeddelelser. Jo mere du ved, desto bedre forberedt er du.

 

Hvorfor er du utilfreds med din nuværende arbejdsplads?

Dette er lidt et trickspørgsmål. Det er generelt bedre at sige, at grunden til man søger dette job, ikke er på grund af ens nuværende arbejdsgiver, men fordi man gerne vil søge nye muligheder med en ny virksomhed. Snak aldrig dårligt om din gamle arbejdsplads til en jobsamtale – selv hvis du hader stedet. Forretningsverdenen er meget, meget lille.

 

Hvor ser du dig selv om tre til fem år?

Hvis du kender virksomheden godt nok til at du har en specifik position i tankerne er det optimalt at nævne. Hvis ikke, er det helt okay at sige, at du vil blive ved med at udvikle din ekspertise og indtræde i positioner med mere ansvar.

 

Hvorfor skal jeg ansætte netop dig til denne position?

Giv en præcis gennemgang af dine evner og hvordan du kan gøre en forskel i dette job. Din jobhistorik samt dit erfaringsgrundlag bør kunne understøtte dette.

 

Fortæl mig lidt om dig selv

Dette spørgsmål er nok et af de hyppigst stillede. Vi foreslår her, at du skriver et lille manuskript, som du kan øve dig på, så du kan virke sikker og udtrykke overskud, når du skal omtale dig selv. Start med at omtale dine tidligere erfaringer og succeser. Nævn derefter dine styrker og evner, og afslut med en udtalelse om din nuværende situation og hvorfor du søger denne stilling.