Det gode CV

Alle vores ansøgere bliver vurderet ud fra den samme objektive proces og ud fra det fulde billede. Det er ikke nogen hemmelighed, at det, vi bruger mest tid på, er dit CV. På baggrund af dit CV danner vi et billede af din baggrund og dine kompetencer målt op mod den stilling, du søger.

CV skabelon m.m.

Det gode CV giver et overblik over din uddannelse, tidligere job og dine specifikke faglige og personlige kompetencer. Det gode CV giver eksempler på, hvad du har arbejdet med, og de resultater du har opnået.

Så vores råd er klart. Invester din tid på at lave et opdatereret og fyldestgørende CV. Herunder følger et par gode råd til dit CV:

Målret dit CV mod det job, du søger

Betragt dit CV som et brutto CV og brug tid på at redigere det i forhold til den stilling, du søger. Læs jobannoncen godt igennem og sæt dig i modtagers sted. Vær sikker på at dit CV adresserer alle stillingens væsentlige krav, og at du får fremhævet alle dine relevante kompetencer og erfaringer samt hvordan du skaber værdi i det job du søger.

Start med en kort præsentation

Fang opmærksomhed med en kort elevatortale i starten af dit CV. På den måde sikrer du et hurtigt overblik og sætter fokus på dine kernekompetencer fra starten af.

Omvendt kronologisk rækkefølge

Benyt gerne et omvendt kronologisk opbygget CV, hvor du skriver de seneste (= mest relevante) ansættelser først. Hav også et afsnit med det uddannelser og kurser, som du har gennemført. Det vil typisk komme efter oversigten over dine ansættelser. Tilføj også gerne hvis du har lavet friviligt arbejde.

Giv eksempler på dine kompetencer

Giv konkrete eksempler på dine kompetencer og de resultater du har opnået:

  • Arbejder du med salg, giv konkrete eksempler på din tilgang til kunder og dine resultater.
  • Arbejder du med IT, giv konkrete eksempler på, hvad du har arbejdet med (hvilke sprog/programmer), og hvilke projekter du har afsluttet etc.
  • Har du for eksempel arbejdet med Marketing, kan du give eksempler på kampagner, du har været en del af, og hvilket KPI’er du har nået/arbejdet med.
  • Med andre ord giv eksempler der går ud over de enkelte fagbegreber og beskriv hvad du har praktisk erfaring med.
  • Giv også eksempler på eventuelle resultater du har opnået. Det giver ”kød på benet” og hjælper os med bedre at forstå din profil. Altså fremhæv dine kompetencer – ikke kun dine ansættelser.

Tilføj gerne en kort kompetenceoversigt i punktform

I lighed med vores anbefaling om at benytte en elevatortale, kan det give god mening at lave et resume i punktform over dine vigtigste (og mest relevante) faglige og personlige kompetencer.

Hold det kort og overskueligt

Er du relativ nyuddannet, kan dit CV oftes holdes på to sider, er du mere erfaren vil dit CV typisk fylde fire sider. Brug gerne en af vores Gratis CV skabeloner.

Lav dit CV i PDF-format

Så er du sikker på at layout er låst, og i alle sammenhænge ser ud som du har tilsigtet. 

Mere info

Vil du sikre dig, at du får det perfekte CV så kan du se følgende blogindlæg som vi har skrevet om emnet:

En mere detaljeret guide: Det Gode CV
En liste over fejl folk ofte laver når de skriver CV: Ting du IKKE skal skrive i dit CV
Gratis CV skabeloner i Word og PDF format:  Gratis CV skabeloner.