Det gode CV

CV skabelon m.m.


Alle der ansøger via os bliver vurderet ud fra den samme objektive proces - og ud fra det fulde billede. Det er ikke nogen hemmelighed, at dét vi bruger mest tid på, er dit CV (sammenlignet med den tid vi bruger din ansøgning). Ud fra dit CV danner vi et billede af din baggrund og kompetencer målt op mod den stilling du søger.

Det gode CV giver et overblik over din uddannelse og tidligere job, dine specifikke faglige og personlige kompetencer og giver eksempler på hvad du har arbejdet med og de resultater du har opnået..

Så vores råd er klart, invester din tid på at lave et opdatereret og fyldestgørende CV. Herunder følger et par gode råd til udarbejdelse af CV:

Målret dit CV mod det job, du søger
Betragt dit CV som et brutto CV og brug tid på at redigere det i forhold til den specifikke stilling, du søger. Læs jobannoncen godt igennem og sæt dig i modtagers sted; vær sikker på at dit CV adresserer stillingens væsentlige krav - og at du får fremhævet alle dine relevante kompetencer/erfaringer.

Start med en kort præsentation
Fang opmærksomhed med en kort elevatortale i starten af dit CV; derved kan du sikre et fokus på dine kernekompetencer fra starten af.

Omvendt kronologisk orden
Benyt gerne et omvendt kronologisk opbygget CV, hvor du skriver de seneste (= mest relevante) ansættelser først.

Giv eksempler på dine kompetencer
Giv konkrete eksempler på dine kompetencer og de resultater du har opnået: Er du i for eksempel i salg, giv da eksempler på din tilgang til kunder og dine resultater. Arbejder du med IT, giv konkrete eksempler på hvad du har arbejdet med (hvilke sprog/programmer), hvilke projekter du har afsluttet etc. Har du for eksempel arbejdet med Marketing, kan du give eksempler på kampagner du har været en del af og hvilket KPI’er du har nået/arbejdet med.
Med andre ord, giv eksempler der går ud over de enkelte fagbegreber og beskriv hvad du har praktisk erfaring med og evt. hvilke resultater to har opnået. Det giver ”kød på benet” og hjælper os med bedre at forstå din profil; fremhæv dine kompetencer – ikke kun dine ansættelser.

Tilføj gerne en kort kompetenceoversigt i punktform
I lighed med vores anbefaling, om at benytte en elevatortale, kan det give god mening at lave et resume i punktform over dine vigtigste (mest relevante) faglige og personlige kompetencer.

Hold det kort og overskueligt
Er du relativ nyuddannet, kan dit CV oftes holdes på 2 sider, er du mere erfaren vil dit CV typisk fylde 4 sider. Brug evt en af vores Gratis CV skabeloner.

Lav dit CV i PDF-format
Så er du sikker på at layout er låst og til alle tider ser ud som tilsigtet. 

Mere info
Vil du sikre dig at du får det perfekte CV så kan du se følgende blogindlæg som vi har skrevet om emnet:

En mere detaljeret guide: Det Gode CV
En liste over fejl folk ofte laver når de skriver CV: Ting du IKKE skal skrive i dit CV
Gratis CV skabeloner i Word og PDF format:  Gratis CV skabeloner.