Sådan finder du det RETTE job som udvikler

Saxo Merrild 11-26-2020 8:44 AM
Categories: Nyheder

Hvis du er softwareingeniør på udkig efter arbejde, er din udfordring ikke at finde et job. Det er at finde det rigtige blandt de hundreder eller tusinder af softwareudviklingsjob, der ligger offentliggjort online. For at føje til forvirringen, dukker der en strøm af nye indlæg op hver dag. En hurtig søgning efter "udviklerjob", der blev offentliggjort inden for de sidste 24 timer på Indeed.com, returnerede for eksempel over 2.800 resultater, og det var på en søndag. Hvilket af disse job - hvis nogen - er det rigtige for dig? Ville du vide det, hvis du så det?   

Softwareingeniører er ikke en vare. Du er lige så unik som alle andre, og kun du kan beslutte, om et job passer godt til dig. Her er otte trin, du kan tage, for at finde og vælge den rigtige karrierevej. 

 

 

1.     Kend dine styrker og svagheder 

Først skal du kende dig selv. Du kan ikke få, hvad du vil, hvis du ikke ved, hvad du vil. Lav en liste over alle de kvaliteter, du besidder som softwareingeniør, der gør dig til en værdifuld tilføjelse til virksomheden. Inkluder alle dine tekniske færdigheder, domæneekspertiser, unikke erfaringer og perspektiver, og gå derefter ind i de aspekter af din personlighed, der kan forstærke din evne til at bruge disse ting til din fordel. Vær ærlig over for dig selv. Ingen andre end du vil nogensinde se denne liste - lidt selvransagelse er godt for sjælen. 

Opdel listen du lavede i styrker og svagheder. Beslut derefter, om det du har angivet, er "almindeligt" eller "usædvanligt". Antag for eksempel, at du har angivet Java-programmering som en styrke. For et Java-udviklingsjob er Java-programmering almindeligt, ligesom kendskab til nogle populære libraries og frameworks. Hvad er det ved din viden, erfaring og/eller tilgang til denne færdighed, der gør din styrke på dette område enestående? Det kan være din erfaring med Lambda-expressions, din dybe viden om NHibernate-optimering eller din evne til at refaktorere hurtigt. Uanset hvad det er, tilføj det til listen. "Jeg har programmeret i Java i fem år" er almindelig, men "Jeg har programmeret i Java i fem år, og jeg ved, hvordan man optimerer NHibernate" er usædvanligt. Forstærk dine styrker for at adskille dig fra konkurrencen. 

Gå nu tilbage til din liste og se på dine svagheder. Du fokusere måske kun på dine styrker og nedtoner dine svagheder, men det er en fejltagelse. Svagheder kan overvindes, især i områder, hvor en virksomhed kan lære dig, hvad du har brug for at vide. I andre tilfælde kan du have en svaghed på et område, der gør jobbet dårligt egnet til dig. Hvis du udmærker dig ved Embedded C-programmering, men ikke ved noget om højenergifysik, skal du ikke søge om job hos en partikelaccelerator virksomhed. Hvis du elsker at programmere i Logo, men ikke kan lide børn, skal du ikke søge om at blive computerinstruktør i en folkeskole. 

 

 

2.     Du skal vide, hvad du vil, og hvor du vil hen 

Tænk over kvaliteterne af den type job, du ønsker, inklusive placering, ansvar, teknologi, rejser, kolleger, fordele, feriedage, virksomhedskultur osv. Lav en liste, og hold den i tankerne, når du gennemser jobannoncer, men overse ikke jobs, der muligvis ikke passer perfekt. Nogle aspekter af visse job kan være mere fleksible end annonceret. Husk, at det ikke kun er et job, det er et skridt på din karrieresti. 

At vide, hvor du vil hen i fremtiden, hjælper dig med at fokusere på hvilken type jobs du skal søge nu. Skal du specialisere dig? Skal du fordybe dig i en enkelt teknologi stack, eller skal du gå "fuld stak?" Skal du kun fokusere på front-end eller back-end udvikling? Eller endda et enkelt produkt? Skal du jage de bedst betalte programmeringssprog eller virksomheder? Svaret er, at det afhænger af mange forskellige ting. 

Hvis du absolut elsker kodning i BASIC og aldrig vil lære noget andet, så har du reduceret feltet med omkring 99 procent såvel som langt størstedelen af karriereudviklingsstier. Der er strategiske fordele ved at være specialist, men der er også fald-grupper. Dagens hotte specialist kan være morgendagens dinosaur. Efterhånden som teknologier kommer og går, dør karriere, der er knyttet til dem. Specialisering kan være lukrativt, men du vil nok heller ikke blive betragtet som en ensidig udvikler. 

 

 

3.     Opret et CV og følgebrev, der sælger 

Dit CV er en salgs pitch. Som ethvert produkt skal dit CV stemme overens med den potentielle arbejdsgivers behov til et vis grad. Skræddersy dit følgebrev og målret ikke kun til den stilling, du søger, men også til den person, der skal gennemgå det. Ved at lave en overbevisende beskrivelse af, hvorfor du er den perfekte kandidat, kan du ændre mild interesse til entusiasme hos den rekrutteringsansvarlige. At gøre det rigtige afhænger af at vide, hvem der rekrutterer, og hvad de vil have. 

Ledere ønsker at få en fornemmelse af, hvad dit ansvar er, hvilke udfordringer du har overvundet, hvilke problemer du har løst, hvilke initiativer du har indført eller gennemført, og hvordan disse ting gavnede virksomheden, projektet, brugeren osv. Kvantificer dine præstationer, når det er muligt. Hvis du forbedrede e-handelsplatformens effektivitet med 75 procent ved at slette 15 procent af koden, skal du fortælle det. 

Angiv som minimum din rolle, de udfordringer, du stod over for, hvordan du overvandt disse udfordringer og den indflydelse, du havde på virksomheden. Et eksempel er "Brugt Java og Python til at skrive applikationer til tekstfilbehandling" - kedeligt. På den anden side vil ”Jeg har brugt Java og Python med gensim til at oprette emnekort til kundeklager, så supportteknikere kan løse problemer 25 procent hurtigere” fange deres opmærksomhed. 

For hver position du ansøger, skal du fremhæve, slette, omformulere og tilføje oplysninger efter behov for at skræddersy dit CV til jobbeskrivelsen. Det faktum, at du skrev enhedsdrivere på Assembly Language til Apple II kan være historisk interessant, men det er irrelevant, hvis du søger et job indenfor HTML5 / JavaScript front-end-udviklere. 

Ligesom dit CV er en salgstale, er din ansøgning en overskrift og en teaser for at friste folk til rent faktisk at læse dit CV. Nogle virksomheder ser kun på dit CV, hvis ansøgningen skiller sig ud, mens andre ser på alt. Som med dit CV skal du tilpasse din ansøgning til hver stilling, du søger. Prøv at medtage en enestående grund til, at du ville være det bedste valg til en hver position, såsom din open source-oplevelse med lignende systemer eller din gode indsigt i et bestemt problemområde. 

 

 

4.     Byg (og ryd op) din tilstedeværelse på sociale medier 

Ifølge en undersøgelse foretaget af ExecuNet sagde syvoghalvfjerds procent af rekrutteringsansvarlige, at de søger på Internettet for at få oplysninger om jobkandidater, så det er afgørende, at din online og sociale medie tilstedeværelse er opdateret og relevant. Google dit navn for at se, hvad der kommer op på side 1 i søgeresultaterne. Er det gunstigt? Er det dig? Gå gennem alle dine sociale medieprofiler, opdater efter behov, og fjern alt, hvad der kan opfattes som negativt. Fra tilsyneladende harmløse fotos til en vildledende kl. 02:00 Facebook-opslag, kan dine sociale medieprofiler eliminere dine chancer for at lande det perfekte job. Ryd op på de profiler, du bruger til sjov, og fokuser derefter din indsats på det websted, der giver mest værdi for din jobsøgning: LinkedIn. 

Din LinkedIn-profil skal være komplet med en opsummering, der fanger opmærksomhed og beskriver din softwareudviklingsoplevelse, interesser og lidenskaber. Hvis du ikke har anbefalinger, så spørg efter dem. Inkluder links til relevante publikationer og projekter, og tilføj eventuelle priser eller certificeringer, du har optjent. Brug LinkedIn til at oprette forbindelse til softwareingeniører og ansættelsesledere, der arbejder hos de virksomheder, du målretter mod, især dem med stillinger svarende til den, du ønsker. Se på deres oplevelse - hvordan sammenlignes det med din? Hvis de har været i virksomheden i et stykke tid, er de da blevet forfremmet? Hvis ja, hvor ofte? Du skal se på flere folks profiler for at få en fornemmelse af virksomhedens faktiske praksis i ansættelse og forfremmelse (i modsætning til hvad de hævder på deres hjemmeside). Det betyder ikke, at du skal udelukke virksomheder, der ikke forfremmer ofte, eller som ikke ser ud til at have klare fremskridtsveje for din karriere, det er bare noget man skal være opmærksom på. Det er information, ikke en deal-breaker. 

Brug LinkedIn til at blive bemærket. Deltag i grupper, der er dedikeret til softwareudvikling og teknik eller enhver anden gruppe, der er relevant for din karriere. Deltag i debatter, kommenter på artikler og kick-start diskussioner. Enhver deltagelse med ligesindede tiltrækker opmærksomhed fra rekrutteringsansvarlige og ansættelsesledere.

 

 

5.     Gør dit forarbejde 

Nu hvor du ved, hvem du er, hvad du vil, og hvor du vil hen, har du en god grundlæggende kontekst til at evaluere de tusinder af tilgængelige softwareudviklingsjob. Så hvor finder du dem? En hurtig Google-søgning efter "IT-jobs" giver anslået 45,8 millioner resultater. Vær specifik i din søgning, ellers bliver du nødt til at vade gennem tusindvis af irrelevante resultater. 

·      Mange af de bedste job annonceres ikke - de udfyldes af interne henvisninger via henvisninger fra venner. Inden du gør noget andet, skal du kontakte dine venner og bekendte og fortælle dem, hvad du leder efter. 

·      Nogle job er kun annonceret på virksomhedswebsteder, ikke på offentlige jobsøgningssider. Hvis der er nogle virksomheder, du gerne vil arbejde for, skal du tjekke deres websides (eller ringe til deres HR-afdelinger) for at se, hvad der er åbent. 

·      Nogle virksomheder er altid på udkig efter talentfulde udviklere, selvom de ikke i øjeblikket har åbne stillinger. Tøv ikke med at nå ud til de virksomheder, der interesserer dig, for at se om de gerne vil se på dit CV og måske finde eller oprette en stilling til dig. 

Der er hundredvis af jobsøgningssider, inklusive aggregeringswebsteder, der viser job fra andre websteder. Fokuser på mere end en, og beslut hvilke websteder, der giver mening for den type softwareudviklingsjob, du leder efter. 

Udnyt avancerede søgefunktioner på hvert websted. For eksempel har karrieresiderne Dice.com og Careers.stackoverflow.com fremragende avancerede søgefunktioner. Hvis du f.eks. vil arbejde hjemmefra, skal du klikke på afkrydsningsfeltet for "full telecommute". Hvis du virkelig vil arbejde med sky-tjenester, skal du bruge nøgleord til de specifikke typer tjenester, du er interesseret i (f.eks. AWS). Mange jobsites giver dig mulighed for at gemme en søgning som "agent" og e-mailer dig med nye lister hver dag. Dette kan spare meget tid på ift. at skulle gå listerne igennem hver dag. 

LinkedIn's jobsektion er også en god ressource til at finde jobmuligheder. Webstedet giver dig også mulighed for at filtrere resultater efter region, funktioner, løn, branche og erfaringsniveau, hvilket gør din jobsøgning mere målrettet. Når du først begynder at søge, kan du forvente at bruge flere timer om dagen på flere websteder for at finde ud af, hvilke slags job der er derude, og hvor de er placeret. 

 

 

6.     Omgå HR, når det er muligt 

Dette er lettere at gøre med små virksomheder, men med store organisationer kan det også gøre forskellen mellem at blive overvejet til den softwareteknikerposition, du ønsker, og at blive afvist med det samme af et automatiseret CV-behandlingssystem eller en overbelastet HR-medarbejder uden teknisk forståelse. Dette er især vigtigt, hvis det job du er interesseret i, stiller irrelevante eller umulige krav. 

Gå til firmaets hjemmeside og find ud af, hvem du i stillingen ville rapportere til. Søg efter navnet på it-direktøren eller en anden ansættelsesleder, der kan træffe en informeret beslutning og ræk så ud til personen, måske via LinkedIn. 

Antag at du indsender et CV til en stilling, men ikke hører tilbage inden for få dage, og du har ingen idé om, hvem du skal sende en opfølgende e-mail til. Find CIO eller administrerende direktør for virksomheden (LinkedIn er en fremragende ressource til denne form for information), og kontakt dem direkte. 

 

 

7.      Hvordan du bør reagere når de ringer 

Det er OK at lade den rekrutteringsansvarlige vide, at du også leder andre steder efter jobs - en lille smule konkurrence er en god ting (for dig). Du kan derefter konsultere din liste for at se, hvorfor du ansøgte det jobbet, hvilket kan hjælpe dig med at komme med ledende spørgsmål til at undersøge nøjagtigt, hvad jobbet handler om og for at opsnuse alt om det firma, som du måske har fundet interessant eller relevant. Det faktum at du har en liste, kan også virke til din fordel; det viser et vist niveau organiserings evne, som andre kandidater måske ikke har demonstreret. 

Din første samtale skal tjene to formål: 

1.      Opret forbindelse med den rekrutterende. Interne rekrutterer taler dagligt med mange kandidater. At skabe en personlig forbindelse gør dig lettere at huske og gør dem mere tilbøjelige til at hjælpe dig med hele processen i tilfælde af, at der er fejlkommunikation. 

2.     Få en generel idé om processen og tidslinjen. Hver virksomhed har sin egen proces til rekruttering og samtaler, og nogle er mere organiserede end andre. Det er bedre at vide, hvad man kan forvente end at forvente, at de alle er ens. 

Mest sandsynligt er det første kald du får bare et "intro" - opkald, hvor formålet bliver at etablere det næste, mere seriøse interview. Selvom det er godt at være fleksibel, skal du sørge for, at interviewet bliver planlagt på et tidspunkt, der også er godt for dig. Hvis du ikke er en morgenperson, skal du ikke planlægge et tekniske interview ved daggry. 

 

 

8. Hvad skal man gøre hvis de ikke ringer 

Du har søgt dit drømmeudviklingsjob (eller fem), men der er gået flere dage, og du har ikke hørt noget fra nogen. Hvad skal du så gøre? Du kunne fortsætte med at vente; det kan tage lidt tid for modtageren at komme igennem alle de kedelige CV'er for at komme til dit. Men det er ikke sjovt, er det? Hvis du ved, hvem der gennemgår dit CV, er der ingen skade i at sende en høflig besked, såsom "Hej, jeg ville bare sørge for, at du modtog min ansøgning - Jeg har vedhæftet en kopi af mit CV for at gøre det nemmere. "Mere end én gang har dette resulteret i et øjeblikkeligt svar, i retning af" Jeg sendte dig en mail i sidste uge for at planlægge et interview, modtog du det ikke? "E-mail er ikke perfekt, og ting går tabt. Bliv ikke frustreret eller utålmodig, bare få kendsgerningerne på plads. Hvis de ikke er interesserede, er de ikke interesserede, og der er lidt, du kan gøre for at ændre det, men det er bedre at vide. 

Selvom du ikke i øjeblikket leder efter et job, så er det god praksis at foretage lejlighedsvis jobsøgning for at se, hvad der ellers er derude og være parat til at handle. Følg disse trin, så er du godt på vej til at finde og lande dit næste drømmejob.